Project Description
وکیل انحصار وراثت
در صورت فوت شخصی، دارایی آن ها به وراث منتقل می شود. برای احراز حقوق وراثت، وراث باید گواهی انحصار وراثت دریافت کنند. عدم انجام این کار ممکن است منجر به عدم شناسایی وراث توسط دولت شود که این امر را به یک گام اساسی برای مطالبه دارایی های متوفی تبدیل می کند. این جا است که یک وکیل انحصار وراثت می تواند نقش مؤثری داشته باشد.
وکیل انحصار وراثت کیست؟
ویژگی های یک وکیل خوب انحصار وراثت
هنگام انتخاب وکیل انحصار وراثت، توجه به صلاحیت آن ها بسیار مهم است. یک وکیل انحصار وراثت خوب باید از برخی ویژگی های مهم برخوردار باشد تا بتواند به بهترین شکل ممکن کارهای لازم را انجام دهد. در ادامه این قسمت از مطلب چند مورد از مهم ترین ظ یک وکیل انحصار وراثت خوب را نام برده ایم.
- سابقه حقوقی قوی و تجربه در رسیدگی به پرونده های ارث.
- سابقه اثبات شده پرونده های موفق در زمینه انحصار ارث.
- درک جامع از قانون امور ارث و قوانین مالیات بر ارث.
- اخذ گواهی انحصار وراثت برای سهامداران
در مورد اشخاص متوفی که سهام دارند، وراث باید گواهی انحصار وراثت را برای تقسیم، فروش یا دریافت سود دریافت کنند. تقسیم سهام بین وراث نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما اگر متوفی دارایی نداشته باشد و ورثه بخواهند حقوق خود را مطالبه کنند، انحصار ارث محدود کافی است.
مدارک مورد نیاز برای اخذ گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف
برای دریافت گواهی انحصار وراثت، مدارک زیر الزامی بوده و باید تمام مواردی که در ادامه نام برده شده را تهیه کنید.
- گواهی فوت فرد متوفی
- گواهی ازدواج (در صورت وجود).
- مدارک شناسایی وارث.
- وصیت نامه رسمی (در صورت وجود).
- هر مدرکی که ادعای یک طرف اضافی در ارث را ثابت کند.
- علاوه بر این، سه شاهد برای شناسایی وراث و امضای بیانیه رسمی مورد نیاز هستند.
وارثان چه کسانی هستند؟
وراث به سه دسته تقسیم می شوند اما لازم به ذکر است که زوج در هیچ یک از این دسته بندی ها قرار نمی گیرد و بدون توجه به جایگاه متوفی در سلسله مراتب ارث، از متوفی ارث می برد.
- دسته اول: پدر، مادر، فرزندان و نوه ها.
- دسته دوم: پدربزرگ، مادربزرگ، خواهر، برادر و فرزندان شان.
- دسته سوم: خاله، عمو، پسر عمو و فرزندان شان.
سهم ارث
سهم الارث بسته به رابطه متوفی و وارث متفاوت است. اگر متوفی فرزند داشته باشد یک هشتم ترکه را به ارث می برند. اگر متوفی نکند، یک چهارم ارث می برند. اگر متوفی همسر داشته باشد، در صورت داشتن فرزند، یک چهارم ترکه و در صورت نداشتن فرزند، نصف آن به ارث می رسد.
در صورتی که مادر متوفی زنده باشد و دارای فرزند باشند یک ششم ترکه به او ارث می رسد. اگر متوفی فرزندی نداشته باشد یک سوم ارث می برد. اگر پدر متوفی زنده باشد و دارای اولاد باشند، یک ششم ترکه به او ارث می رسد. اگر میت فرزندی نداشته باشد یک سوم ارث می برد.
اگر متوفی فقط یک دختر داشته باشد، دو سوم و اگر دو نفر یا بیشتر باشد دو ثلث ترکه را به ارث می برند. در صورتی که متوفی خواهر و برادری داشته باشد، هر خواهر و برادر اگر یکی باشد یک ششم و اگر دو یا بیشتر باشد یک سوم ارث می برد.
مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف
فرآیند دریافت گواهی انحصار وراثت شامل چندین مرحله است:
- فرم های لازم را از شورای حل اختلاف دریافت کنید.
- فرم ها را با اطلاعات دقیق در مورد وراث تکمیل کنید.
- امضای سه شاهد را بگیرید.
- ارائه مدارک لازم به شورا.
- منتظر اعلام درخواست در یک روزنامه کثیرالانتشار باشید.
- شرکت در جلسات شورای حل اختلافات
- گواهی انحصار وراثت را دریافت نمایید.
نکات مهم برای انتخاب وکیل انحصار وراثت
هنگام انتخاب وکیل انحصار وراثت، مهم است که فردی قابل اعتماد و آگاه را انتخاب کنید. عصروکیل یک وب سایت قابل اعتماد بوده که می تواند شما را با یک وکیل انحصار وراثت معتبر، مرتبط کند که می تواند شما را در مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت یاری کند.
سعی کنید وکیلی انتخاب کنید که از سابقه کاری مرتبطی برخوردار باشد و بتواند راهکارهای عالی را ارائه دهد. رسیدگی منظم و پیگیری دقیق پرونده نیز از سایر وظایف وکیل انحصار وراثت بوده که نباید نسبت به آن بی تفاوت باشید.
وکیل مورد نظرتان باید با صبر و حوصله به شما توضیحات لازم را ارائه دهد و از به وجود آمدن مشکلات احتمالی تا حد امکان جلوگیری نماید. امانت داری، وقت شناس بودن، راز دار بودن، مطلع بودن از قوانین و مقررات از دیگر نکاتی بوده که باید هنگام انتخاب وکیل به آن ها هم توجه داشته باشید.